Голяма вкуснотия са тези мариновани сиренца.Наситени с билков аромат ,които се топят в устата и не можем да спрем да си хапваме от тях. Подходящи за мезе или просто за закуска с препечена филийка.2020-02-10-18-01-58Избираме си сирене според вкуса. Според мен ще се получи вкусно с всякакъв вид сирене,но моите любими сирена са меки,които са тип Дунавия. 2020-02-10-18-01-14Нарязвам сиренето на кубчета. Приготвям си скилидки чесън,черен пипер на зърна,мащерка(може и суха),зехтин(олио),босилек,лют едро смлян червен пипер. В дълбока купа поставям сиренето. Поръсвам отгоре с подправките и разбърквам добре. Подправките трябва да полепнат по сиренцата. Редя ги в буркан, като между тях слагам чесън и черен пипер на зърна. Накрая заливам със зехтин. Прибирам в хладилника за поне три дни и са готови за хапване. 2020-02-10-18-02-41